Official T/F 2014 Schedule

 
Jesse Auditorium
Missouri Theatre
The Vimeo Theater at The Blue Note
Forrest Theater
Big Ragtag
Little Ragtag
The Globe
The Picturehouse
Odd Fellows Lodge
Other
Wednesday, Feb 26 2014
 
Jesse Auditorium
Missouri Theatre
The Vimeo Theater at The Blue Note
Forrest Theater
Big Ragtag
Little Ragtag
The Globe
The Picturehouse
Odd Fellows Lodge
Other
Thursday, Feb 27 2014
 
Jesse Auditorium
Missouri Theatre
The Vimeo Theater at The Blue Note
Forrest Theater
Big Ragtag
Little Ragtag
The Globe
The Picturehouse
Odd Fellows Lodge
Other
4PM
5PM
6PM
7PM
8PM
9PM
10PM
11PM
12AM
1AM
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5:30 pm The Jubilee
75 min
5:30-6:45PM

The Jubilee

For our opening night, we kick it up a notch with a masquerade gala at the Missouri Theatre. Don your black tie, little black dress, or go for your most outrageous ensemble as you celebrate the kick-off of True/False 2014 at the Missouri Theatre. Catch the first Missouri Theatre screening of the fest and partake of the plentiful hand-crafted libations created by six of Columbia's finest bartenders and sample delightful bites from celebrated chef Brook Harlan and his students from the Columbia Area Career Center's culinary school. Sponsored by LaBrunerie Financial. No ticket required; open to Super Circle, Silver Circle, and Lux passholders. 

7:00 pm Jodorowsky's Dune
90 min
7-8:30PM

Jodorowsky's Dune

In the hippie era Alejandro Jodorowsky was a cinematic shaman on the rise, until he attempted to adapt the doomed, sci-fi epic Dune.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4:30 pm The Notorious Mr. Bout
94 min
4:30-6:04PM

No reserve tickets
The Notorious Mr. Bout

With his video camera ever in hand, arms dealer Viktor Bout led a wild (and well-documented) high life.

7:00 pm Particle Fever
99 min
7-8:39PM

No reserve tickets
Particle Fever

The world's most savvy scientists guide us through the largest experiment in history, the Large Hadron Collider, which seeks to unlock the secrets of life itself.

9:30 pm 20,000 Days on Earth
95 min
9:30-11:05PM

No reserve tickets
20,000 Days on Earth

Singer-songwriter Nick Cave's life is unpacked in this wildly creative re-imagining of the music doc.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4:30 pm Secret Screening Orchid
96 min
4:30-6:06PM

No reserve tickets
Secret Screening Orchid

Civilization has its discontents, including this person who gave away everything they knew to start a new life.

7:00 pm Cairo Drive
77 min
7-8:17PM

No reserve tickets
Cairo Drive

Delightfully captures the spirit of Egypt by trailing its residents as they navigate the city's chaotic streets.

9:30 pm Secret Screening Amber
106 min
9:30-11:16PM

No reserve tickets
Secret Screening Amber

This buddy comedy par excellence finds two men at the end of their tethers.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5:30 pm A Moment of Innocence
78 min
5:30-6:48PM

No reserve tickets
A Moment of Innocence

Director Mohsen Makhmalbaf revisits a haunting episode from his past by recreating it in this devastating, reflexive masterpiece from 1996. Screens for free as a part of the Neither/Nor Film Series.

8:00 pm Actress
91 min
8-9:31PM

No reserve tickets
Actress

An alluring, unpredictable Hudson Valley housewife decides to re-enter the acting business and deals with the consequences in this inventive chimera.

10:30 pm Life After Death
75 min
10:30-11:45PM

No reserve tickets
Life After Death

A hilarious, sharp-eyed portrait of Kwasa, a charismatic twenty-something Rwandan native, and his "family" of American philanthropists.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5:00 pm Approaching the Elephant
89 min
5-6:29PM

No reserve tickets
Approaching the Elephant

An enthralling, immersive look at the first year of a radical New Jersey school for young children.

7:30 pm The Joycean Society
67 min
7:30-8:37PM

No reserve tickets
The Joycean Society

A small, erudite cult meets weekly to decode the most notoriously impenetrable text in modern literature: James Joyce's Finnegans Wake.

10:00 pm Bronx Obama
94 min
10-11:34PM

No reserve tickets
Bronx Obama

What if you woke up on election day 2008 and realized that you looked exactly like the President of the United States?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
7:00 pm True/Folk Thursday Showcase
150 min
7-9:30PM

True/Folk Thursday Showcase

Foundry Field Recordings, Samuel James, and The Flood Brothers will kick off your evening with a bang, a beer, and plenty of guitar riffs. Doors at 6:00pm. Free for Busker Band, Super Circle, Silver Circle, Lux and Juggernaut passholders, $5 general admission.

9:00 pm Toast/False Thursday Showcase
240 min
9-1AM

Toast/False Thursday Showcase

Eric Rich, Ruth Acuff, Paul Rucker, and Nevada Greene will create intricate soundscapes by stretching the possibilities of stringed instruments. Doors at 8:30pm. Free for Busker Band, Super Circle, Silver Circle, Lux and Juggernaut passholders, $5 general admission.

9:30 pm Mojo's A Go Go Thursday
210 min
9:30-1AM

Mojo's A Go Go Thursday

Molly Gene One Whoaman Band, Coward, and Jerusalem and the Starbaskets will turn up the volume on your night and blend genres of garage rock, gritty blues, and everything in between. Doors at 8:30pm. Free for Busker Band, Super Circle and Silver Circle passholders, $6 for other passholders, $10 general admission.

Friday, Feb 28 2014
 
Jesse Auditorium
Missouri Theatre
The Vimeo Theater at The Blue Note
Forrest Theater
Big Ragtag
Little Ragtag
The Globe
The Picturehouse
Odd Fellows Lodge
Other
Saturday, Mar 1 2014
 
Jesse Auditorium
Missouri Theatre
The Vimeo Theater at The Blue Note
Forrest Theater
Big Ragtag
Little Ragtag
The Globe
The Picturehouse
Odd Fellows Lodge
Other
Sunday, Mar 2 2014
 
Jesse Auditorium
Missouri Theatre
The Vimeo Theater at The Blue Note
Forrest Theater
Big Ragtag
Little Ragtag
The Globe
The Picturehouse
Odd Fellows Lodge
Other
 
 
 
©2014 True/False Film Fest Columbia, MO 65201 USA 573-442-TRUE