Official T/F 2013 Schedule

 
Jesse Auditorium
Missouri Theatre
The Blue Note
Forrest Theater
Big Ragtag
Little Ragtag
The Globe
The Picturehouse
Odd Fellows Lodge
Other
Wednesday, Feb 27 2013
 
Jesse Auditorium
Missouri Theatre
The Blue Note
Forrest Theater
Big Ragtag
Little Ragtag
The Globe
The Picturehouse
Odd Fellows Lodge
Other
Thursday, Feb 28 2013
 
Jesse Auditorium
Missouri Theatre
The Blue Note
Forrest Theater
Big Ragtag
Little Ragtag
The Globe
The Picturehouse
Odd Fellows Lodge
Other
4PM
5PM
6PM
7PM
8PM
9PM
10PM
11PM
12AM
1AM
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
6:00 pm The Jubilee
75 min
6-7:15PM

The Jubilee

Our traditional fancypants gala at the Missouri Theatre.

7:30 pm Stories We Tell
112 min
7:30-9:22PM

No reserve tickets
Stories We Tell

Actress and director Sarah Polley dredges up family secrets in this exceptionally playful and inventive film.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4:30 pm Dirty Wars
87 min
4:30-5:57PM

No reserve tickets
Dirty Wars

From dusty huts to seedy motels to the halls of Congress, dogged investigative reporter Jeremy Scahill tracks down the murders of an Afghan family.

7:00 pm The Expedition to the End of the World
90 min
7-8:30PM

The Expedition to the End of the World

Mix together artists and scientists on a wooden schooner sailing to remote Greenland and the results are alternately absurd and sublime.

9:30 pm Secret Screening Green
88 min
9:30-10:58PM

No reserve tickets
Secret Screening Green

Sex sells, but who’s buying?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4:30 pm Village at the End of the World
91 min
4:30-6:01PM

No reserve tickets
Village at the End of the World

59 residents eke out a living in a tiny village on the northwest shore of Greenland.  But at least they have Facebook.  

7:00 pm Secret Screening Orange
93 min
7-8:33PM

Secret Screening Orange

A cadre of separatists square off against an unsympathetic city.

9:30 pm Winter, Go Away!
89 min
9:30-10:59PM

No reserve tickets
Winter, Go Away!

With hand-held immediacy, this film captures the political tumult of modern Russia - the consolidation of power by Vladimir Putin, the youthful energy of the dissenters and the frustrations of those caught in between.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5:30 pm The Machine Which Makes Everything Disappear
97 min
5:30-7:07PM

No reserve tickets
The Machine Which Makes Everything Disappear

Gurchiani puts out a casting call, and locates mostly young people endeavoring to find their place in a post-Soviet world.

8:00 pm I Am Breathing
89 min
8-9:29PM

No reserve tickets
I Am Breathing

This jaw-dropping, humanistic work is about Neil Platt, a Scottish architect who’s been granted a vision of his own demise.  

10:30 pm Computer Chess
92 min
10:30-12:02AM

No reserve tickets
Computer Chess

In 1980, before geek was chic, a clutch of brainiac programmers converge in order to change the world.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5:00 pm The Fall
110 min
5-6:50PM

No reserve tickets
The Fall

An extraordinary piece of personal and political filmmaking, shot by a Brit in and around New York in the late ‘60s, The Fall eyes America with a psychedelic kaleidoscope.

7:30 pm The Last Station
90 min
7:30-9PM

No reserve tickets
The Last Station

Cut off from the rest of the world, retirees in Chile spice up their daily life any way they can, including the launch of a nostalgic radio station.

10:00 pm The Captain and His Pirate
82 min
10-11:22PM

No reserve tickets
The Captain and His Pirate

Caught in a larger game, an eloquent pirate leader and a troubled ship captain become a surprisingly close odd couple.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
7:00 pm True/Folk Thursday Happy Hour Showcase
150 min
7-9:30PM

True/Folk Thursday Happy Hour Showcase

Blue Fugue

James Miska & Lake Mary, Ruth Acuff, and Jack Grelle & the Johnson Family will kick off your evening with a bang, a beer and some really sweet songwriting. Doors at 6:00pm. Show at 7:00pm. Free for Super Circle, Silver Circle, Lux and Juggernaut passholders, $5 general admission.

9:30 pm Toast/False Thursday Busker Showcase
210 min
9:30-1AM

Toast/False Thursday Busker Showcase

Cafe Berlin

Flux Bikes, Paul Rucker, Syna So Pro, and Dark Blue Dark Green will excite the crowd with their experimental music. Doors at 9pm. Show at 9:30pm. Free for Super Circle, Silver Circle, Lux and Juggernaut passholders, $5 general admission.

Friday, Mar 1 2013
 
Jesse Auditorium
Missouri Theatre
The Blue Note
Forrest Theater
Big Ragtag
Little Ragtag
The Globe
The Picturehouse
Odd Fellows Lodge
Other
Saturday, Mar 2 2013
 
Jesse Auditorium
Missouri Theatre
The Blue Note
Forrest Theater
Big Ragtag
Little Ragtag
The Globe
The Picturehouse
Odd Fellows Lodge
Other
Sunday, Mar 3 2013
 
Jesse Auditorium
Missouri Theatre
The Blue Note
Forrest Theater
Big Ragtag
Little Ragtag
The Globe
The Picturehouse
Odd Fellows Lodge
Other
 
 
 
©2014 True/False Film Fest Columbia, MO 65201 USA 573-442-TRUE